Werk efficiënter. Bespaar geld. Boek meer winst. Dankzij de strategische oplossingen van Shifting Gear.

Ga next-level met je bedrijf en kies voor groei. Opschalen is een uitdaging. Wij maken die uitdaging haalbaar en betaalbaar. Met messcherpe strategische adviezen en een dashboard op maat zorgt Shifting Gear dat jij continu zicht hebt op je strategie en performance. Dankzij ons slimme PowerQB algoritme ontdek je inzichten en patronen die je anders nooit had gezien.

Het strategisch canvas: een slimme strategie en helder financieel businessplan

De experts van Shifting Gear ontwikkelen samen met jou een bedrijfsstrategie en financieel businessplan op basis van bewezen managementmodellen. Dit koppelen we aan het managementinformatiesysteem zodat jij met elke beslissing gericht kunt sturen op de overkoepelende strategie. We werken onder meer met onderstaande bewezen strategische en financiële modellen:

✓ Pestle Analyses
✓ Concurrentie-analyse
✓ Swot analyses
✓ Confrontatiematrix
✓ Business canvasmodel
✓ One page strategic plan
✓ Strategische financiële paragraaf

Software á la carte

Shifting Gear bestaat uit twee delen: een strategisch canvas en een managementinformatiesysteem (MIS). Het MIS richten we in op basis van de strategie. Zo heb je realtime alle relevante informatie beschikbaar en kan je gericht plannen maken en bijsturen.  

Het dashboard bouwen we op maat voor jouw bedrijf. Veelgevraagde onderdelen als KPI’s, verwachten winst of ziekmeldingen zijn al voorgedefinieerd. Daarnaast kunnen we klantspecifieke onderdelen ontwerpen. Je zit niet vast aan de standaard templates, we kunnen elk onderdeel op maat afstemmen. En we koppelen ons dashboard aan jouw bestaande software. Wel zo makkelijk.

Management informatie systeem met het cascademodel

Shifting Gear werkt met een cascademodel. Het startpunt is de strategie, vanuit daar werken we top-down naar het operationele niveau. Het MIS geeft informatie op drie niveaus:

✓ Executive
✓ Tactical
✓ Operational

Met Shifting Gear heb je eenvoudig toegang tot al je bedrijfsdata. Overzichtelijk georganiseerd, weergegeven met duidelijke visualisaties en alleen de data die voor jou belangrijk is. En door het cascademodel zie je hoe jouw strategie doorwerkt op elk niveau.

Het executive niveau geeft stuurinformatie. Hier vind je onder andere verkoopcijfers, cash flow, liqiditeit en rapportages over de afgelopen termijnen.

Het tactival niveau zie je terug in de ‘Status Quo’ en ‘Trends’ van ieder onderdeel. Per sectie zie je in één overzicht de belangrijkste KPI’s en trends. 

Het operational niveau vind je in de ‘Focus Lists’ en ‘Playground.’ In de Focus Lists kan je data gemakkelijk sorteren en afwijkingen ontdekken. In de Playground kan je de KPI’s verder analyseren, zodat je tot het laagste niveau gegevens kunt filteren en groeperen.

Hoe ziet dat eruit?

Bekijk en experimenteer met het Shifting Gear dashboard in onze demo.
Hier zie je de drie niveaus in uitwerking.